Streetdance en Hiphop

Begin jaren 1980 in New York werd er veel op straat gedanst. Hier komt de naam streetdance dan ook vandaan. De dansers zijn vaak stoer gekleed, met oversized kleding. In de ruim zittende kleding kun je je vrij bewegen met je kunt met de kleding spelen. Pas in 1990 brak streetdance door in Europa. Deze dansstijl had veel invloed op de mode, videoclips, graffiti en uiteraard de dj’s en rappers. Men danst streetdance vooral op hiphop en r&b-muziek.

De aspecten

Bij streetdance wordt er stoer en strak gedanst maar als tegenstelling ook heel vloeiend. Denk aan de snake, bodyrol en de wave. De stoere strakke bewegingen komen van de dansstijl Jazz. Pas de bourree en kick ball change zijn bij Streetdance in een nieuw jasje gestopt. Je voert ze net iets anders uit, de accenten liggen net anders in de muziek. Aan de bewegingen wordt vaak een nieuwe isolatie toegevoegd. Een isolatie is bewegen vanuit een lichaamsdeel, bijvoorbeeld dansen vanuit je bovenlichaam.

Bouncen is ook een bekende term uit de streetdance stijl. Dit is lekker groove met de muziek en door je knieën bewegen zonder ze te strekken. Je blijft laag in je benen dansen en letterlijk bouncen, door je knieën te buigen op de maat van de muziek.

Ook wordt er bij Streetdance vaak gedanst vanuit de improvisatie. Je helemaal mee laten leiden door de muziek en je via dans te uiten. Door de improvisatie komen de dansers veel met elkaar in contact. Toeschouwers en andere dansers worden aangemoedigd of zelfs uitgedaagd om ook te gaan dansen.

Streetdance is ontstaan buiten de dansstudio’s waar verschillende stijlen zijn ontwikkeld zoals, afro dance, hiphop, breakdance etc.

Dance Giving geeft streetdance lessen voor beginners tot gevorderden vanaf 8 jaar oud.

Bekijk hier de tarieven

Voor meer informatie neem contact op met Dance Giving.

streetdance

Kledingvoorschriften

Kom dansen bij Dance Giving
en schrijf je nu in voor onze danslessen!

Volg ons op: